The making of a lens, deel 2

Door mrc4nl op dinsdag 7 mei 2013 01:37 - Reacties (4)
Categorie: -, Views: 3.027

kleine opmerking over de titel, de titel is letterlijk vertaald niet correct vertaald. ik ga de lens "maken" als in "repareren"

3D printen

In de vorige blogpost had ik het over het 3d printen van de "dopjes", ik heb vandaag geïnformeerd op mijn school, en het kon gemaakt worden mits ik werktekeningen zou maken (=technische tekening met bemating) en die tekening moest door de docent goed gekeurd worden.Daar zie ik dus tegenop. Ik heb wel wat beters te doen dan 3x een afspraak maken als het hem uitkomt. gegarandeerd dat het de eerste keer natuurlijk van alles verbeterd moet worden (zucht)
het is verder wel een goede printer met stereolitografie in plaats van de draden trekkende DIY varianten.

Ik heb dus maar besteld bij shapeways. €11.95 valt eigenlijk best mee, verzendkosten zitten daarbij in.Dat is 4,95 aan materiaal/productiekosten, de verzenddatum is 16 mei, dus ik moet langer wachten, maar dan hoef ik zelf niets meer te doen,en leverbaar in zwart, ik weet niet of mijn school daar ook de middelen voor heeft.

Tweaken

Nu de lens toch helemaal uit elkaar lag, zag ik de kans om eens iets unieks te doen. Mijn naam in de binnenkant. :P
Ik heb de binnendiameter en die van het lenselement opgemeten en met Word ff snel een ontwerpje gemaakt. Ik heb expres er geen fleurig ontwerp van gemaakt omdat je reflecties binnen een lens liever niet hebt. zwart reflecteert niet en daarom zijn alle lenzen zwart van binnen.


Die uitgeprint, uitgeknipt en opgeplakt.
Zo ziet het er nu uit:
Ik heb de lens weer deels in elkaar gezet, zo ziet het er nu uit:

Volgende: The making of a lens, deel 3 05-'13 The making of a lens, deel 3
Volgende: The making of a lens 05-'13 The making of a lens

Reacties


Door Tweakers user Morelleth, dinsdag 7 mei 2013 07:43

Mag hopen dat je 16 Mei bedoeld en niet Maart.

Maar wel leuk te zien hoe die lenzen in elkaar zitten zonder dat ik ze zelf uit elkaar moet halen :p

Door Tweakers user mrc4nl, dinsdag 7 mei 2013 08:49

Morelleth schreef op dinsdag 07 mei 2013 @ 07:43:
Mag hopen dat je 16 Mei bedoeld en niet Maart.

Maar wel leuk te zien hoe die lenzen in elkaar zitten zonder dat ik ze zelf uit elkaar moet halen :p
Aangepast, moet inderdaad 16 mei zijn.

Door Tweakers user ChojinZ, dinsdag 7 mei 2013 09:12

Leuk! je naam in de binnenkant geeft het meteen een speciaal tintje!

Door Tweakers user SimpelenLeuk, dinsdag 7 mei 2013 13:01

Leuk project.

Echter als 'hun' het moeten maken is een werktekening essentieel om te hebben.
In solidwoks teken je iets 3 mm bijvoorbeeld, maar is het nog goed als het 3.1? Dat dek je af middels toleranties in je werktekening.

Eventueel zou je het hier kunnen posten en vragen om feedback, zodat je maar een keer hoeft te corrigeren naar de smaak van je docent.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 7 mei 2013 13:02]


Reageren is niet meer mogelijk