(foto)Vakantie

Door mrc4nl op maandag 8 juli 2013 21:44 - Reacties (2)
Categorie: istanbul, Views: 2.597

Vakantie of thuisblijven

Ik stond voor de keuze of ik in plaats van op vakantie te gaan iets leuks kon kopen. Ik ben de laatste tijd nogal into fotografie dat zou dus voor mij een nieuwe camera betekenen. Maar het “probleem” met fotografen hier in Nederland is dat het vaak niet boeiend genoeg is om met een foto een indruk achter te laten. Het is wel mogelijk, maar das meer iets voor echte pro’s (wat ik dus niet ben)
als je een interessanter onderwerp hebt is het ook makkelijker om er een leuke plaat mee te schieten. Dus vandaar sla ik 2 vliegen in èèn klap 1) Een actieve Vakantie, en 2) interessant materiaal voor foto’s.
Voorbereidingen
Naast de 2 meest obvious dingen zoals verblijfplaats en vliegticket zijn er nog veel andere dingen waar je om moet denken. Een visum bijv. aanvragen gaat makkelijk online.Ik denk dat het eerder is als bron van inkomst dan werkelijk een eisenpakket waar toeristen aan moeten voldoen.
Ik heb ook een reisverzekering afgesloten bij ING, een annuleringsverzekering heb ik niet afgesloten.
moet ik echt om speciale redenen eerder naar huis, dan kost mij dat maar een extra vliegticket.
Mn vliegmaatschappij (KLM) gaf ook de optie tot een reisverzekering, maar die was duurder en verzekerde een lager bedrag aan foto/video apparatuur. Wel hadden ze prima dekking qua ziekenhuiskosten, want in het buitenland zijn dankzij private zorginstellingen kunnen de kosten veel hoger kan oplopen dan in Nederland. Een nader ding dat ik nog snel heb geregeld was de “European Health Insurance card” want in het buitenland word je normale zorgpas vaak niet geaccepteerd.
Verder heb ik nog 2 speciale tasjes voor het opbergen van kostbaarheden zoals creditcards en briefgeld. Die kan je onder je kleding dragen zodat niet zomaar je zakken kunnen worden gerold.

Ook heb ik alle nummers van hulpdiensten in mn mobiel gezet, die van mn reisverzekering en mn zorgverzekeraar. Zodat ik die kan bellen in geval van nood/hulp.

En dan zijn er nog wat kleine dingetjes zoals kaartjes en plattegrondjes. Ik heb zelf bij de anwb een boekje gekocht met veel info en aantal voorgestelde wandelroutes. Die ik zeker ga gebruiken.
verder heb ik nog een plattegrondje van de metro uitgeprint en een plattegrondje van het gebied rond mn hotel. Offline navigatie op mn smartphone heb ik wel, maar dat zuipt batterij en mn mobiel kan ik beter gebruiken in geval van nood. Ik zal daar nog een grote stadsplattegrond kopen.
pas op voor oplichters
Istanbul is een grote (toeristische) stad en daar zijn profiteurs actief.
Hier een filmpje met een paar voorbeelden:
http://www.youtube.com/watch?v=N4tQxsi4G6A
http://www.youtube.com/watch?v=L513rcB_IeY
http://www.youtube.com/watch?v=Qa2N-GXboZ4
Wees daar dus op bedacht
Woensdag avond hoop ik de eerste bevindingen+foto’s te kunnen postten.

Volgende: Istanbul:heenreis 07-'13 Istanbul:heenreis
Volgende: Meeting utrecht 06-'13 Meeting utrecht

Reacties


Door Tweakers user chucky, dinsdag 9 juli 2013 09:22

Je blog begint met de keuze tussen camera of vakantie. Je eindigt met een vakantie voor foto materiaal, de keuze is niet geheel duidelijk. Heb je een nieuwe camera gekocht en ga je daarmee op vakantie (dit kon je niet betalen), of ga je op vakantie met een oude cameria (waarvan je niet had gezegd dat je die had) ?

ik denk het tweede?

Ik ben benieuwd naar de foto's! :)

Door Tweakers user mrc4nl, dinsdag 9 juli 2013 13:07

chucky schreef op dinsdag 09 juli 2013 @ 09:22:
Je blog begint met de keuze tussen camera of vakantie. Je eindigt met een vakantie voor foto materiaal, de keuze is niet geheel duidelijk. Heb je een nieuwe camera gekocht en ga je daarmee op vakantie (dit kon je niet betalen), of ga je op vakantie met een oude cameria (waarvan je niet had gezegd dat je die had) ?
Dat was ik waarschijnlijk vergeten te typen, ik heb een (budget) mirrorless camera, en zou die gewoon graag willen upgraden.(ontwikkelingen gaan hard op mirrorless gebied) Al doet hij het verder prima. Dat zal deze zomer dus niet gebeuren.

ik neem 2 camera' s mee, mijn gf3 en mijn minolta xg-9(analoog)
ik heb veel lenzen voor de minolta en kan die met adapter heel gemakkelijk op mn gf3 aansluiten.
[hr]
over iets meer dan 2 uurtjes ga ik richting schiphol voor mn vlucht :D
ik kom snachts(dan is het al woensdag) pas in istanbul aan, en dat vind ik prima

Reageren is niet meer mogelijk